Nederland heeft voorkeur voor zonne-energie

by May 6, 2020Uit de pers0 comments

Er is in Nederland een voorkeur voor zonne-energie ten opzichte van windenergie, blijkt uit een rondgang langs de 30 regionale energieregio’s.

Dat beeld rijst op uit een analyse van de voorlopige plannen in 24 van de dertig energieregio’s, meldt het Nationaal Programma van de zogenoemde Regionale EnergieStrategieën in antwoord op vragen van de NOS. Als de voorstellen op deze manier worden uitgevoerd, zal de verhouding tussen wind- en zonne-energie in Nederland grondig veranderen.

Lees hier het volledige nieuwsbericht op NOS.nl

 

Commentaar van de redactie

De weerstand tegen grote windturbines neemt toe, vooral als het gaat om mogelijke plaatsing in de eigen achtertuin. Dit is begrijpelijk. Negatief sentiment wordt bovendien gevoed door slechte ervaringen met projecten in het verleden, waarin omwonenden niet of nauwelijks betrokken waren en zij ook op geen enkele manier mee-profiteerden van de opbrengst. Dat dat ook anders kan, bewijzen de geslaagde projecten met deelneming van omwonenden en lokaal eigendom. Lees ook ons blog De energiemix van de toekomst.

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen in onze gemeente, met interessante en relevante informatie over de energietransitie. 

Je inschrijving op onze lijst is gelukt