betaalbare & Groene energie voor iedereen

Energiecoaches
Over OnsWord lid

Bovenste regel Title

Vraag een gratis gesprek aan 

update 23 juni 2020

In verband met de coronamaatregelen hebben we grote fysieke bijeenkomsten voorlopig opgeschort. Voor energiecoachgesprekken hanteren we een coronaprotocol, zodat deze vanaf heden (midden juni 2020) veilig doorgang kunnen vinden. Heb je wel behoefte hebben aan advies maar wil je liever geen mensen in huis? Maak dan gebruik van de mogelijkheid een online gesprek te voeren met een energiecoach over kleine (maar effectieve!) maatregelen.

Wat kan de energiecoach voor jou betekenen?

 

 

In opdracht van de gemeente leiden we energiecoaches op om inwoners van de gemeente te adviseren over het verduurzamen van hun woning. Onze energiecoaches zijn getraind om, uitgaande van uw persoonlijke wensen en voorkeuren, met u te verkennen welke energiebesparende maatregelen zinvol kunnen zijn voor uw woning. Dit doen zij door middel van een keukentafelgesprek bij u thuis. Daarnaast kunnen energiecoaches ook adviseren tijdens wijkbijeenkomsten of bijvoorbeeld bij vergaderingen van verenigingen van eigenaren. We zijn bovendien op zoek naar een fysieke locatie, zodat inwoners ook binnen kunnen lopen voor advies.

De adviezen kunnen zowel gaan over grotere maatregelen voor isolatie in de woning (vloer, gevel en dak) als over kleine maatregelen zoals kierdichting, radiatorfolie of ledverlichting. Een energiecoach-gesprek kent een korte voorbereiding (intake) en duurt gemiddeld anderhalf uur. Na het gesprek ontvangt u een schriftelijke terugkoppeling. Desgewenst kunt u in contact blijven met de energiecoach om het verloop van vervolgstappen te bespreken.

Warmteverlies helder in beeld

De opnames die we kunnen maken met een warmtebeeldcamera brengen de belangrijkste verbeterplekken snel in beeld.

Wees er snel bij, tijdens  de eerste keukentafelgesprekken is het fotograferen van het warmtebeeld van uw woning inbegrepen.

Impressie van de praktijkmiddag tijdens de energiecoach-opleiding 

Vrijwilligers gezocht

Coaches krijgen vooraf een gedegen training van vijf dagdelen (of zeven online modules) waarin je het nodige leert over bouwkundige en installatietechnische aspecten, en over hoe je een goed adviesgesprek voert. Voorkennis over energiebesparing is niet nodig. Wel vinden we het belangrijk dat je sociaal vaardig bent, een boodschap goed kunt overbrengen en dat je het leuk vindt om bij mensen thuis te komen. Je hebt affiniteit met duurzaamheid en energiebesparing en bent vier tot acht uur per maand beschikbaar.

 

Lijkt het je leuk om andere inwoners te helpen met energiebesparing? En heb je hart voor een duurzame wereld? Meld je dan nu aan als energiecoach!

From Our Founder

Make Your Own Opportunities

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi et leo condimentum, mollis velit interdum, congue quam. Etiam molestie egestas quam. Vivamus maximus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi et leo condimentum, mollis velit interdum, congue quam. Etiam molestie egestas quam. Vivamus maximus.

Pricing

Service Packages

Heb je een vraag of wil je iets kwijt?

Fysiek adres en
tel. nummer volgt
info@ec-lv.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen in onze gemeente, met interessante en relevante informatie over de energietransitie. 

Je inschrijving op onze lijst is gelukt