Nuttige links

Wij willen inwoners van Leidschendam-Voorburg voorzien van onafhankelijke informatie en advies op het gebied van verduurzaming. We werken daarom aan kwaliteitscriteria en een overzicht van door leden aanbevolen bedrijven. Zo een overzicht is er dus nog niet. Op deze pagina verwijzen we wel naar een aantal grote en bekende organisaties. Door op de logo’s te klikken, gaat u naar de tips en adviezen van deze organisaties.

Iedereen doet wat

Onder het motto Iedereen doet wat presenteert de Rijksoverheid een helder overzicht van besparingsmogelijkheden op het gebied van energieverbruik. Hier vindt u mogelijkheden om met vaak bescheiden maatregelen comfort te verhogen en te besparen op uw maandelijkse energielasten. Als iedereen een steentje bijdraagt, helpt dat om samen het energieverbruik in de gemeente te verminderen

Milieu centraal

Dé website waar je op bijna al je vragen antwoord vind. Hoe kan ik mijn vloer isoleren en wat bespaar ik dan? Wat is een klimaatvriendelijk gerecht? Hoe groot is de impact van vliegen? Waar laat ik een oude videoband? Met Milieu Centraal ontdek je wat je zelf kunt doen, en hoe je dat aanpakt. Een praktische gids voor duurzame tips en adviezen.

Verbeter je huis

Ook van Milieu Centraal: dé gids voor een duurzaam huis. Hoe kun jij je huis energiezuiniger maken? En wat bespaar je met verbeteringen zoals isolatie of een (hybride) warmtepomp? Ontdek jouw mogelijkheden.

Het regionaal energieloket

Dit is het nieuwe energieloket van de gemeente Leidschendam-Voorburg (in 2022 overgenomen van de Woonwijzerwinkel). Het ondersteunt als onafhankelijke partij van A-Z bij het verduurzamen van de woning: van oriëntatie, keuze oplossing tot offerte en uitvoering. Interessant om te kijken naar lokale acties. Voor VvE’s is er een aparte landingspagina.

Consumentenbond

Ook de Consumentenbond geeft adviezen over energie besparen

Waterzijdig inregelen van de CV

Bij een andere energiecoöperatie vonden we dit filmpje waarin heel simpel wordt uitgelegd waarom het optimaliseren van de CV belangrijk is.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen in onze gemeente, met interessante en relevante informatie over de energietransitie. 

Je inschrijving op onze lijst is gelukt