Een jonge organisatie, volop in ontwikkeling

De raad van advies

Sinds medio november 2020 heeft EC-LV een Raad van Advies. Deze Raad kan het Bestuur gevraagd en ongevraagd van advies voorzien en dient als spiegel voor het Bestuur. De Raad bestaat uit drie leden.

Sander Mertens

Sander Mertens

Lid

Sander Mertens begon zijn studie aan de Technische Hogeschool van Haarlem, studierichting Werktuigbouwkunde, waarna hij zich wilde verdiepen en koos voor een studie Technische Natuurkunde aan de TU Delft. Na een tijdje gewerkt te hebben in het bedrijfsleven is hij teruggekeerd naar de TU Delft om te promoveren bij Lucht en Ruimtevaart op windenergie in de gebouwde omgeving. Tijdens zijn promotietraject heeft hij de afdeling windenergie/bouwfysica opgezet bij een ingenieursbureau. Daarna heeft hij Ingreenious opgericht om Internationaal advieswerk te doen en werkte hij onder andere negen jaar in zijn eigen bedrijf Windchallenge aan projecten in de windenergie. In augustus 2018 werd hij benoemd tot lector ‘Energy in Transition’. In juni 2020 is hij benoemd tot joined directeur kenniscentrum ‘Mission Zero’.

Jeroen Roeloffzen

Jeroen Roeloffzen

Lid

De grootste uitdaging van onze generatie: zorgen dat we het klimaat onder controle krijgen. Zowel zakelijk als privé ben ik volop met deze uitdaging bezig en daarom wil ik ook graag vanuit de Raad van Advies meedenken met Energy Common Leidschendam-Voorburg. Iets over mezelf: Geboren en getogen Tukker, gestudeerd aan de Universiteit Twente en daarna vertrokken naar Delft en geland in Den Haag. Inmiddels 41 jaar, getrouwd met Vera en vader van zoon Boris (7) en dochter Philein (5). Na studie gekozen voor een baan bij TNO en daar na 4 maanden weer vertrokken en gestart aan Over Morgen. Daar werk ik 15 jaar later nog steeds. Sinds 1 januari 2020 is Over Morgen onderdeel geworden van Arcadis en heb ik het aandeelhouderschap van deze mooie club losgelaten. Vanuit Over Morgen werk ik al ruim 10 jaar aan duurzame gebiedsontwikkeling en verduurzaming van de gebouwde omgeving. Mijn daarin opgedane kennis, netwerk en inzichten neem ik mee in mijn adviserende rol voor Energy Common LV. Naast mijn werk bij Over Morgen ben ik nog actief in de borgingscommissie van de opleiding Climate & Management van de Haagse Hogeschool. Tot slot: Ik heb mijn eigen woning aan de Prinses Mariannelaan uit 1927 duurzaam gerenoveerd tot een energieneutrale woning. Ook die ervaring breng ik graag in. Geweldig om ook op deze manier bij te mogen dragen aan een duurzamer Leidschendam-Voorburg.

Rembrandt Zegers

Rembrandt Zegers

Lid

Rembrandt Zegers Ph.D. woont in Voorburg-West. Hij is verbonden aan diverse initiatieven op het gebied van duurzaamheid en dan met name de sociale en bestuurlijke aspecten. 

Hij werkte eerder onder andere voor Ernst & Young Organisatieadviseurs en Greenpeace International. In 2018 richtte hij de Klimaatpsychologie Alliantie Nederland op met als doel in gesprek te gaan over de klimaatcrisis en wat deze met je doet en voor je betekent.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen in onze gemeente, met interessante en relevante informatie over de energietransitie. 

Je inschrijving op onze lijst is gelukt