Jonge windmolenaars bij De Watergeuzen

Word nu mede-eigenaar van een windmolen in de buurt!

Energy Common Leidschendam-Voorburg heeft zich in maart 2022 aangesloten bij de regionale energiecoöperatie Rijnland Energie. De directe aanleiding hiervoor is het windmolenproject De Watergeuzen: twee windmolens langs de A4 bij Zoeterwoude die zijn aangekocht door Rijnland Energie. Nu we lid zijn van Rijnland Energie, kunnen ook leden van EC-LV ‘windmolenaar’ worden van deze coöperatieve molens.

Waarom meedoen?
EC-LV steunt dit initiatief omdat wij het zien als een mooie manier om de opwek en lokaal eigendom van duurzame energie te stimuleren. Daarmee geven we invulling aan één van onze doelstellingen als Energy Common. De molens zijn voor 100% in handen van inwoners in de regio. Samen hebben we zeggenschap over de molens en zorgen we ervoor dat de opbrengsten in de regio blijven. Wie meedoet krijgt bovendien een rendement over zijn inleg.

Hoe werkt het?
Iedereen die lid is (of wordt) van EC-LV kan een of meer participaties in De Watergeuzen nemen. Die kosten 250 euro per stuk. Inschrijven kan nog tot 1 juli 2022. Dat is ook de laatste mogelijkheid, want dan eindigt de derde en laatste inschrijfronde. Je kunt je aanmelden voor participaties op www.wekopendewatergeuzen.nl. Daar is de huidige stand van de investeringen te vinden, en is ook het uitgebreide informatiememorandum en participatiereglement over deelname te vinden.

Vragen of lid worden?
Heb je vragen over dit project? Vind alle details op de projectwebsite De Watergeuzen of neem contact op met het bestuur via info@ec-lv.nl. Wil je meedoen met de Watergeuzen, maar ben je nog geen lid van EC-LV? Meld je dan eerst aan op onze website.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen in onze gemeente, met interessante en relevante informatie over de energietransitie. 

Je inschrijving op onze lijst is gelukt