Jonge windmolenaars bij De Watergeuzen

Hoera, De Watergeuzen zijn van ons!

Energy Common Leidschendam-Voorburg heeft zich in maart 2022 aangesloten bij de regionale energiecoöperatie Rijnland Energie. De directe aanleiding hiervoor was het windmolenproject De Watergeuzen: twee windmolens langs de A4 bij Zoeterwoude, aangekocht door Rijnland Energie. Hierdoor konden deelnemende leden van EC-LV ook ‘windmolenaar’ worden van deze coöperatieve molens. Met het behalen van de einddoelstelling is inschrijving voor dit project nu gesloten. We blijven ons samen met Rijnland Energie oriënteren op mogelijke locaties voor nieuwe windprojecten.

De vlag kan uit!
Rob Boerée (Voorzitter Rijnland Energie): “De vlag kan uit! De 1,65 miljoen euro die we nodig hadden om De Watergeuzen aan te kopen zijn binnen. We zijn ontzettend trots dat ons eerste project zo soepel van de grond is gekomen. Veel dank aan iedereen die heeft meegedaan door participaties te nemen. Samen hebben we van dit allereerste project een succes gemaakt.”

Belangrijk signaal
Ruim een maand voor de sluiting van de derde ronde hebben zo’n 600 deelnemers het volledige bedrag van 1,65 miljoen euro bij elkaar gebracht, nodig voor de aanschaf van De Watergeuzen. Sterker nog, er is voor een hoger bedrag ingetekend dan er participaties zijn: € 1.750.750 om precies te zijn. We zijn natuurlijk ontzettend blij dat we met zijn allen dit doel hebben bereikt. Nóg belangrijker vinden we het, dat met deze actie is aangetoond hoeveel mensen er positief staan tegenover windenergie, mits ze daar zelf iets mee opschieten. Dat is een belangrijk signaal in de vaak gepolariseerde discussie over windmolens.

Feest
17 september jongstleden organiseerde Rijnland Energie een feestelijke bijeenkomst voor alle enthousiaste windmolenaars om de aankoop van de eerste coöperatieve windmolens te vieren.

Meer informatie? Kijk op de projectwebsite van De Watergeuzen of neem contact op met het bestuur van EC-LV via info@ec-lv.nl

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen in onze gemeente, met interessante en relevante informatie over de energietransitie. 

Je inschrijving op onze lijst is gelukt