Een stap op weg naar buurtenergie
De grote energieleveranciers in Nederland zijn in buitenlandse handen gekomen. Wij zorgen dat we eigenaar blijven van onze eigen energie en dat de winst in de gemeenschap blijft. Onze Energy Common is opgericht om samen energie te besparen, op te wekken, op te slaan en te distribueren. De baten willen we dan natuurlijk ook in onze gemeente houden. Tegelijkertijd willen we zekerstellen dát er op elk moment van de dag stroom en gas is. Samen met de coöperatie Energie VanOns kunnen we dat garanderen. Stap vandaag nog over en zet een belangrijke stap om onze lokale economie te versterken met behoud van de leveringszekerheid.
Onze overeenkomst met Energie VanOns is ook van belang voor de lange termijn: als we zelf elektriciteit opwekken, dan zal Energie VanOns die van ons afnemen. Hebben we niet genoeg eigen opgewekte elektriciteit, dan gebruiken we via Energie VanOns nog steeds alleen duurzame energie zonder CO2-uitstoot!
100% groene, Nederlandse energie
Straks geen aardgas meer uit Groningen of Rusland, maar wind- en zonne-energie.
De gemeenschap wordt er beter van
De winst gaat niet naar het buitenland, we bepalen als leden zelf waar we die aan besteden.
De groenste energieleverancier?
De Consumentenbond onderzoekt jaarlijks samen met Greenpeace, Natuur & Milieu en WISE de duurzaamheid van energieleveranciers. Energie VanOns scoort in dit overzicht een dikke 10.
Betaal een eerlijke prijs
Natuurlijk is de prijs per kWh en m3 belangrijk. De tarieven van Energie VanOns zijn concurrerend met de meeste aanbieders én een deel van de winst gaat terug naar de gemeenschap.
Geen korting achteraf
Direct de juiste prijs per kWh en m3 gas: helder en transparant, blijvend aantrekkelijk voor de gemeenschap.
Lid van EC-LV
Klanten van Energie VanOns aangemeld via EC-LV kunnen lid worden van EC-LV zonder contributie te betalen. Zo beslis je mee over de besteding van de verkopers-vergoeding.
Wat je verder nog wil weten
Tarieven vergelijken
Energie VanOns hanteert concurrerende tarieven. Het is belangrijk niet teveel te betalen. Daarnaast vinden wij het ook belangrijk dat de energie duurzaam is (groene stroom en CO2-gecompenseerd gas) en dat een deel van de omzet terugvloeit naar onze gemeenschap. Voor het vergelijken van energieleveranciers kijken we dus niet alleen naar de tarieven, maar ook naar de beoordeling van de leveranciers.
Net als in 2018, 2019 en 2020 prijkt Energie VanOns in 2021 met een maximale score van een vette 10 bovenaan in de jaarlijkse stroomranking. De Consumentenbond, Natuur & Milieu en Wise onderzoeken elk jaar de duurzaamheid van stroomleveranciers en zetten Energie VanOns in 2021 wederom op een gedeelde eerste plaats. Mooi te zien dat de eigenzinnige aanpak van onze partner wederom wordt beloond! Een actueel overzicht van de scherpe tarieven vindt u altijd op de site van Energie VanOns:
Actuele tarieven
.
Hoe verhoudt EC-LV zich tot Energie VanOns?
Energie VanOns is het coöperatieve energiebedrijf bij wie je via ons een energiecontract afsluit. Energie VanOns is zelf ook een coöperatie met ruim honderd lokale energiecoöperaties als lid. Wij zijn er daar met EC-LV een van.
Formeel gezien is EC-LV wederverkoper van Energie VanOns. Dat houdt in dat EC-LV verantwoordelijk is voor de klantwerving en de lokale marketing ten bate van Energie VanOns. Hiervoor ontvangen wij een wederverkopersvergoeding die we gebruiken om in ons werkgebied producten en diensten te kunnen ontwikkelen. De stroom die Energie VanOns verkoopt is volledig afkomstig van Noord-Nederlandse duurzame bronnen. In de toekomst zullen wij hier met onze eigen energieopwekkingsprojecten aan bijdragen.
In alle correspondentie omtrent je leveringsovereenkomst vind je het logo van Energie VanOns. Ook kan je als afnemer inloggen op het klantportaal van Energie VanOns. EC-LV heeft geen toegang tot jouw persoonlijke (gebruiks-)gegevens.
Hoe is je maandbedrag opgebouwd?
Transparantie is ons goud waard. Daarom leggen wij je uit waar je voor betaalt. De all-in tarieven van Energie VanOns bestaan uit:
- Leveringstarief per telwerk. Dit is de hoeveelheid energie die je verbruikt.
- Energiebelasting. Deze overheidsheffing betaalt elke energiegebruiker. De energiebelasting is afhankelijk van je verbruik.
- Opslag duurzame energie. Deze overheidsheffing is in 2013 ingevoerd om de investering in duurzame energie te stimuleren. Het tarief voor de opslag is afhankelijk van je verbruik.
- BTW. De overheid heft 21% btw over alle eerdergenoemde kosten.
- Vaste leveringskosten. Iedere energiemaatschappij rekent elke maand een bedrag voor de levering van energie. Energie VanOns vraagt een vast bedrag per maand. De hoogte van dit bedrag is niet afhankelijk van je verbruik. Bij de afname van gas én elektriciteit op één leveringsadres is dit € 9,50 incl. btw.
- Netwerkkosten. Deze kosten zijn voor het gebruik en onderhoud van het energienet. Zij worden per regio bepaald door de netbeheerder (in ons geval Stedin). Energie VanOns int deze verplichte kosten per maand bij jou en draagt deze vervolgens af aan de netbeheerder.
Bereken je maandbedrag
Naadloos overstappen
Als je wilt overstappen naar Energie VanOns terwijl je nog een lopend contract hebt bij een andere leverancier, dan betaal je een overstapboete. Dit is wettelijk verplicht. Een energiecontract zonder looptijd (onbepaalde tijd) heeft een opzegtermijn van 30 dagen en kun je kosteloos opzeggen. Weet je de einddatum van je huidige contract niet? Niets aan de hand: Energie VanOns checkt dit graag voor je.
De Autoriteit Consument & Markt heeft de hoogte van de boetebedragen vastgesteld. Energie VanOns houdt deze aan.