Coaching door enthousiaste buurtgenoten

Geïnteresseerd in besparen op energiekosten of het verhogen van je wooncomfort? Wil je je woning aantrekkelijk houden en heb je plannen voor onderhoud? Of wil je iets doen wat goed is voor het milieu en toekomstige generaties? Bij EC-LV ben je aan het juiste adres.

Onze energiecoaches geven informatie over energiebesparing die afgestemd is op je persoonlijke wensen en mogelijkheden. Onze kracht is dat we onafhankelijk zijn van bedrijven of producten, zodat je van ons altijd een eerlijk verhaal kan verwachten. Het is op dit moment druk, met veel aanvragen. Houd er daarom rekening mee dat we niet altijd zo snel kunnen reageren als we eigenlijk zouden willen.

Voor het maken van bruikbare warmtescans, moet het weer meewerken (koud, niet te nat, geen overmatige zoninstraling). Hierdoor hebben we een achterstand opgelopen in de afhandeling van bestaande aanvragen. We nemen daarom op dit moment geen nieuwe aanvragen voor warmtescans aan.

Bij je thuis of online?

Als je je opgeeft voor een gesprek, ontvang je een uitnodiging om Hoomdossier in te vullen. Dat is onze huisscan ter voorbereiding van een gesprek met een van onze coaches. Het gesprek kan in persoon of desgewenst ook online. Onze ervaring met onlinegesprekken is heel positief, dus dat kan een goed alternatief zijn. Daarnaast organiseren we groepsbijeenkomsten en webinars.

Hoe werkt het?

Buren helpen buren

Samen met een van de door ons opgeleide energiecoaches bespreek je de mogelijkheden in je woning. Dat kan gaan over kleine maatregelen (kierdichting, radiatorfolie of led-verlichting), grotere maatregelen voor isolatie in de woning (dak, gevel, glas en vloer) of energie-opwek (zonnepanelen).

Hoomdossier

Nadat je een aanvraag hebt ingediend, ontvang je een link om in te loggen op Hoomdossier. Hiermee kan je zelf een scan uitvoeren en een plan van aanpak maken. Soms is dat al voldoende om aan de slag te kunnen. Wil je daarna toch nog een gesprek, dan koppelen we je aan een van onze energiecoaches. Een gesprek duurt gemiddeld een uur. Na het gesprek ontvang je een schriftelijke terugkoppeling. Desgewenst kan je als lid in contact blijven met de energiecoach om het verloop van vervolgstappen te bespreken.

Centrale locatie of thuis

Wij organiseren het gesprek op een centrale locatie, bij je thuis of online. We zijn nog op zoek naar een vaste fysieke locatie, zodat inwoners ook binnen kunnen lopen voor informatie. Daarnaast dragen energiecoaches bij aan wijkbijeenkomsten of bijvoorbeeld vergaderingen van verenigingen van eigenaren.

Wilt u ook kosten besparen?

Maak een afspraak voor een gratis energiecoach-gesprek

“Voor elke kWh die we besparen, hoeven we er drie minder op te wekken.”

Berno Strootman

Rijksadviseur voor de fysieke leefomgeving

“Vooral voor mensen die graag willen verduurzamen maar niet weten waar te beginnen, kan je als energiecoach meerwaarde hebben. Wat doe je als eerste? De isolatie van vloeren, muren, of ramen? Of eerst zonnepanelen? En wat kost zoiets? In dat woud aan mogelijkheden breng je structuur aan.”

Wim

Energiecoach bij de Groene Regentes

Warmteverlies helder in beeld!

De opnames die we kunnen maken met een warmtebeeldcamera brengen de belangrijkste verbeterplekken snel in beeld.

Wil je in jouw straat of wijk ook eens warmteverliezen van woningen vergelijken? Vraag een warmtebeeldscan aan van de buitenkant van de woning. Dit doen we in groepen (straat/wijk), maar kan ook individueel (dan proberen we aanvragen te groeperen).

Opleiding door Energie Samen/Hoom, impressie van een praktijkmiddag

Vrijwilligers gezocht

Coaches krijgen vooraf een gedegen training van acht online modules en drie groepsbijeenkomsten waarin zij het nodige leren over bouwkundige zaken, installaties en het voeren van een goed adviesgesprek. Voorkennis over energiebesparing is niet nodig. Wel vinden we het belangrijk dat je sociaal vaardig bent, een boodschap goed kunt overbrengen en dat je het leuk vindt om bij mensen thuis te komen. Je hebt affiniteit met duurzaamheid en energiebesparing en bent vier tot acht uur per maand beschikbaar.

Lijkt het je leuk om andere inwoners te helpen met energiebesparing? En heb je hart voor een duurzame wereld? Meld je dan nu aan als energiecoach! Na aanmelding nemen we contact met je op voor een kennismakingsgesprek.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen in onze gemeente, met interessante en relevante informatie over de energietransitie. 

Je inschrijving op onze lijst is gelukt