Energieadvies van enthousiaste buurtgenoten

Geïnteresseerd in besparen op energiekosten of het verhogen van je wooncomfort? Wil je je woning aantrekkelijk houden en heb je plannen voor onderhoud? Of wil je iets doen wat goed is voor het milieu en toekomstige generaties? Bij EC-LV ben je aan het juiste adres.

Wij bieden energie-advies dat inspeelt op je persoonlijke wensen en mogelijkheden. Wij zijn daarbij onafhankelijk van bedrijven of producten zodat je van ons altijd een eerlijk advies kan verwachten. Het is op dit moment druk, met veel aanvragen. Houd er daarom rekening mee dat we niet altijd zo snel kunnen reageren als we eigenlijk zouden willen.

Voor het maken van bruikbare warmtescans, moet het weer meewerken (koud, niet te nat, geen overmatige zoninstraling). Hierdoor hebben we een achterstand opgelopen in de afhandeling van bestaande aanvragen. We nemen daarom op dit moment geen nieuwe aanvragen voor warmtescans aan.

Hoe gaan we om met corona?

Uiteraard houden we ons aan de vastgestelde regels. Als je je opgeeft voor een gesprek, nemen we contact op om te bespreken of het gesprek online of fysiek kan plaatsvinden. Onze ervaring met online gesprekken is heel positief, dus dat kan een goed alternatief zijn. Daarnaast organiseren we online groepsbijeenkomsten en webinars.

Wat kan de energiecoach voor jou betekenen?

Onder het motto ‘buren helpen buren’, hebben we in opdracht van de gemeente energiecoaches opgeleid om inwoners van de gemeente te adviseren over het verduurzamen van hun woning. Onze energiecoaches zijn getraind om, uitgaande van je persoonlijke wensen en voorkeuren, met je te verkennen welke energiebesparende maatregelen zinvol kunnen zijn voor jouw woning. Dit doen zij door middel van een keukentafelgesprek bij je thuis of online. Daarnaast kunnen energiecoaches ook adviseren tijdens wijkbijeenkomsten of bijvoorbeeld bij vergaderingen van verenigingen van eigenaren. We zijn nog op zoek naar een fysieke locatie, zodat inwoners ook binnen kunnen lopen voor advies.

De adviezen kunnen zowel gaan over grotere maatregelen voor isolatie in de woning (vloer, gevel en dak) als over kleine maatregelen zoals kierdichting, radiatorfolie of ledverlichting. Een energiecoach-gesprek kent een korte voorbereiding (intake) en duurt gemiddeld anderhalf uur. Na het gesprek ontvang je een schriftelijke terugkoppeling. Desgewenst kan je als lid in contact blijven met de energiecoach om het verloop van vervolgstappen te bespreken.

Wilt u ook kosten besparen?

Maak een afspraak voor een gratis adviesgesprek

“Voor elke kWh die we besparen, hoeven we er drie minder op te wekken.”

Berno Strootman

Rijksadviseur voor de fysieke leefomgeving

“Vooral voor mensen die graag willen verduurzamen maar niet weten waar te beginnen, kan je als energiecoach meerwaarde hebben. Wat doe je als eerste? De isolatie van vloeren, muren, of ramen? Of eerst zonnepanelen? En wat kost zoiets? In dat woud aan mogelijkheden breng je structuur aan.”

Wim

Energiecoach bij de Groene Regentes

Warmteverlies helder in beeld!

De opnames die we kunnen maken met een warmtebeeldcamera brengen de belangrijkste verbeterplekken snel in beeld.

Wil je in jouw straat of wijk ook eens warmteverliezen van woningen vergelijken? Vraag een warmtebeeldscan aan van de buitenkant van de woning. Dit doen we in groepen (straat/wijk), maar kan ook individueel (dan proberen we aanvragen te groeperen).

Opleiding door Energie Samen/Hoom, impressie van een praktijkmiddag

Vrijwilligers gezocht

Coaches krijgen vooraf een gedegen training van acht online modules en drie groepsbijeenkomsten waarin zij het nodige leren over bouwkundige zaken, installaties en het voeren van een goed adviesgesprek. Voorkennis over energiebesparing is niet nodig. Wel vinden we het belangrijk dat je sociaal vaardig bent, een boodschap goed kunt overbrengen en dat je het leuk vindt om bij mensen thuis te komen. Je hebt affiniteit met duurzaamheid en energiebesparing en bent vier tot acht uur per maand beschikbaar.

Lijkt het je leuk om andere inwoners te helpen met energiebesparing? En heb je hart voor een duurzame wereld? Meld je dan nu aan als energiecoach! Na aanmelding nemen we contact met je op voor een kennismakingsgesprek.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen in onze gemeente, met interessante en relevante informatie over de energietransitie. 

Je inschrijving op onze lijst is gelukt